18 ביולי 2012

עוגת גבינה ואייריש קרים

חג שבועות שמח. 
חג גבינות שמח ....ולכבוד החג הכנתי עוגת גבינה עם אייריש קרים (מתכון של שירלי נמש) , עוגה שנטרפה עוד לפני שהספקתי להגיד משהו....
הנה הדוגמנית 


ודקה לפני שנעלמה נזכרתי שלא צילמתי אותה 


על הציפוי פיזרתי נשיקות מיניאטוריות של שוקולד לבן. 

והנה המתכון מהבלוג שלה

 עוגת גבינה, שוקולד ואיייריש קרים– שירלי נמש
לבסיס:
250 גר' ביסקוויטים טחונים לפירורים
120 גר' חמאה מומסת
מאחדים בין החומרים ומשטחים בשכבה אחידה בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ (אפשר ורצוי גם בדפנות). מעבירים למקפיא למשך כ – 20 דקות, בינתיים מחממים את התנור לחום של  160 מעלות. אופים למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
לעוגה 
ק"ג גבינה (כמחצית הכמות גבינת שמנת 30%, וכל היתר גבינה לבנה רגילה) בטמפרטורת החדר
ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס אייריש קרים
בקערת המיקסר מערבלים גבינה, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, את הסוכר, השמנת מתוקה ולבסוף את האייריש קרים, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. (במידת הצורך מעבירים מרית בתחתית הקערה). יוצקים בעדינות על הבסיס.
מניחים בתחתית התנור תבנית פיירקס קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת אדים בחלל התנור).
אופים את העוגה כשעה ועשרים דקות. העוגה מוכנה כשהיא מזהיבה מעט מלמעלהאבל  עדיין רוטטת במרכז. מביאים לטמפ' החדר, ומעבירים לצינון במקרר, רצוי למשך לילה שלם.
לציפוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר
כף אייריש קרים
מביאים לרתיחה את השמנת והליקר, יוצקים על גבי השוקולד השבור לקוביות, או במטבעות. מניחים לדקה או שתיים ומערבלים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
יוצקים על גבי העוגה, ומעבירים למקרר לקירור.

העוגה מעולה ומומלצת ביותר. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה