12 ביולי 2014

עוגיות שושנים


יש עוגיות שהן מיתולוגיות ....עוגיות מבית ההורים ואצלי עוגיות השושנים הן רק דוגמא אחת מתוך רבות. 
שלושה שבועות שבני בבסיסו , עוד מתחילת מבצע "שובו אחים" ....שלושה שבועות ארוכים, מעייפים ולכן כשהגיע בליל שבת בשעה מאוחרת מאוד (שעה שאצלי היא כבר כמעט בוקר 03:00) במפתיע לכמה שעות הביתה, מתוך כל הטירוף הדרומי, ידעתי שהוא יצא חזרה לבסיסו עמוס בכל טוב .
אמנם היו לי בפריזר עוגות שמרים למכביר שתמיד בהיכון למשלוח אך היה ברור שאכין גם עוגיות....עוגיות שושנים. 
ישנם ברשת מגוון רחב ביותר של עוגיות שושנים וזהו המתכון שאהבתי יותר מכולם. 
הכנת הבצק: 
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה 
3 חלמונים
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 
1/2 כוס חלב 
בקערה מערבבים את הקמח , אבקת האפייה והחמאה . 
מוסיפים את החלמונים והחלב ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד - להמנע מעיבוד יתר. 
הכנת הקצף:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר. 
כאשר נוצר קצף יציב נוסיף את אבקת האינסטנט פודינג וניל ונערבב בעדינות. 

לחלק את הבצק לשלושה חלקים, לרדד כל חלק ולמרוח שכבה מהקצף. לגלגל לרולדה ולפרוס . 
להניח כל פרוסה בשכיבה על תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה. 
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך כ- 20 דקות. 
להוציא ולצנן היטב . 
טיפ לפריסה נוחה וקלה - לטבול את הסכין במים רותחים ואז לחתוך . 


60 עוגיות נארזו לתזוזה דרומה ....ומה חשבתם? שרק אלו? חכו, יש עוד ...ועל כך ברשומה הבאה....
מחכה לימים של שקט ושגרה ושכל חיילינו ישובו לביתם בשלום. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה