23 בספטמבר 2014

עקיצת הדבורה

כן, גם אני נעקצתי ....
 עוגת עקיצת הדבורה היא עוגה הזכורה לי מבית הורי כאחת העוגות שלאחר שאכלת מהן נשאר רק ללקק את השפתיים. תוסיפו לזה את העובדה שבחגים אני נוטה להכין מאכלים מסורתיים על פני חדשים ומה תקבלו? 
יופי נחמה cheeky נכון...הבחירה בעוגה המיתולוגית הזו היתה די ברורה. 
המתכונים רבים הם - החל משימוש בשמרים, קמח תופח , עוגה גדולה, עוגות אישיות ....נשאר רק לבחור.
משמרים אני לא מפחדת (בלשון המעטהsurprise)....בתחילה רציתי להכין כמנות אישיות אך נרתעתי ברגע האחרון והעוגה נעשתה במתכונה הרגיל. 
המתכון השולט היה זה של קרין גורן עם מעט ניואנסים שלי
לבצק השמרים :
2.5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים 
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות 
1/2 כוס חלב 
1/4 כוס סוכר 
2 ביצים 
לערבב הכל וללוש כ- 5 דקות. 
לשמן תבנית עגולה (26) לשטח את הבצק ולהשאיר להתפחה עד הכפלת הנפח. 
הכנת הציפוי
לשים בסיר
 1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה 
1/4 כוס דבש 
1/4 כוס שמנת מתוקה
לחמם עד המסה ורתיחה של כ-2 דקות ,להוסיף לתערובת 
כוס שקדים פרוסים
לערבב היטב. 
** לשים לב שהסיר אינו קטן מדי כי התערובת עולה בעת הרתיחה. 
לצנן. 
כאשר הבצק תפח והתערובת צוננה למרוח בעדינות את הציפוי על העוגה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 25 דקות. 
להוציא ולצנן. 
כעת נחצה את העוגה לשניים ונפריד בין החלקים  .
נכין את הסירופ 
כוס מים רותחים 
3 כפות דבש 
לחמם עד המסת הדבש. 
נרטיב את חלקה התחתון של העוגה בסירופ (בעזרת כף). 
את חלקה העליון של העוגה נהפוך כאשר הציפוי כלפי מטה ונרטיב גם את החלק הזה. 
כעת שלב הכנת המילוי 
נקציף במיקסר לקרם אחיד
2 שמנת מתוקה 
1/4 כוס סוכר 
1 כוס חלב 
1 אינסטנט פודינג וניל 
למרוח את הקרם על חלקה התחתון של העוגה, ניישר את המילוי ונניח בזהירות את החלק העליון על העוגה (כאשר הציפוי למעלה, כן?)
שומרים במקרר עד ההנאה. 




אז ...שיהיה לכולם שנה טובה, שנה מתוקה, שנה מאושרת ובכלל
שתהיה שנה שבה יגשים כל אחד את חלומו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה